Sportbiznisz

Csalódást okozott a Forma-1 Szingapúrban

2016. szeptember 21. - Sportbiznisz Blog

Története legrosszabb jegyeladási statisztikáját produkálta a hétvégén a Forma-1-es szingapúri nagydíj, a mostaninál még a válság kellős közepén 2009-ben is többen voltak. Ugyanakkor a Malay Mail Online cikke szerint a szingapúri kereskedelmi és ipari miniszter egyelőre nyugalomra int, szerinte a gazdasági bizonytalanság tartotta távol a nézőket.

pexels-photo-26889.jpg

„A szervezők elmondása szerint nagyjából 15 százalékkal csökkent idén a nézők száma, ez azonban elsősorban a globális gazdasági bizonytalanságnak köszönhető” – mondta a futam után a szingapúri miniszter. Szerinte a futam szempontjából a helyzet kicsit 2009-re hasonlít, amikor a globális válság miatt volt egy megtorpanás, de aztán ismét emelkedni kezdtek a jegyeladások a következő években.

A nagydíjat szervező cég beszámolója szerint a hétvége három napja alatt összesen 219 ezren fordultak meg a pálya körül. A 2008 óta eltelt időben átlagosan ennél 15 százalékkal volt magasabb a jegyeladás, és még az említett 2009-es nehéz évben is sikerült 240 ezer jegyet eladni.

A szingapúri nagydíj jövője egyébként is kétséges, hiszen a szervezőknek 2017-ban lejár a szerződésük, és a helyi lapok szerint egyelőre csak kezdeti stádiumban vannak a tárgyalások a hosszabbításról. A futam megrendezése egyébként nagyjából nullszaldós, hiszen a 150 millió szingapúri dolláros (30,5 milliárd forint) költség 60 százalékát az állam fedezi, viszont cserébe az esemény 150 millió dolláros pluszbevételt jelent a turizmusnak.

A bejegyzés trackback címe:

https://sportbiznisz.blog.hu/api/trackback/id/tr4611732487

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása