Sportbiznisz

Még nem az NHL, de fényes jövő állhat előtte!

2016. október 05. - Sportbiznisz Blog

Tegnap lezajlott a Jégkoron Bajnokok Ligája (CHL) play off küzdelmeinek első felvonása. A legjobb 32 európai csapat között (az orosz KHL csapatait nem számítva) az eddigi szezonoktól eltérően egyelőre nem tűnik legyőzhetetlennek az északi hegemónia.

A 2014 augusztusában indult sorozat nem burkolt célja, hogy ötvözve a labdarúgó Bajnokok Ligája lebonyolításának menetét és az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) népszerűségét egy profitábilis, nagy nézettségnek örvendő európai hoki ligában. Az eddigi két idényben (2014/15 és 2015/16) svéd csapatok diadalmaskodtak, az elsőben a Lulea, a másodikban a Frölunda. Az eddigi lebonyolítási rendszert a jövő szezontól a Nemzetközi Jégkorongszövetség (IIHF) átalakítja, amivel tesz egy markáns lépést egy profibb megjelenés felé. Lényegében az eddigi szezonokat betudhatjuk egyfajta kedvcsinálónak, promotálásnak. Ugyanakkor az eddigi eredményeknek köszönhetően az Infront Sports & Media 6 évvel meghosszabbította a média és marketing jogok használatáról szóló szerződését (a 2017/18-as idénytől lép életbe).

Kép forrása: www.championshockeyleague.net

De azért ne ugorjuk át az eddigi időszakot ilyen egyszerűen. Az első idényben az összes mérkőzést figyelembe véve összesen 93,3 millió néző követte az eseményeket a különböző médiumokon keresztül. Ez a nézettség a 2015/16-os idényre már 151,1 millió össznézettséget is elérte (157 mérkőzés). A helyszínen a 2014/15-ös idényben a mérkőzéseket átlagosan 3049 fő tekintette meg, amíg tavaly ez a szám már 3261-re kúszott fel. A Lulea, mint a sorozat első bajnoka a labdarúgó Bajnokok Ligájához képest megmosolyogtató, 135 ezer eurót kapott, míg nem hivatalos információk szerint a tavalyi bajnok Frölunda 70 ezer eurót.

A mérkőzéseket Magyarországon is élőben lehet megtekinteni a Sport Tv jóvoltából, de ha valaki éppen nincsen tv közelben a www.championshockeyleague.net-en is nézheti a rájátszás mérkőzéseit (egy mérkőzés megtekintése 1,99 euróba kerül).

A 2017/18-ban induló új lebonyolításról az alábbi linkre kattintva többet is megtudhat:

átalakul a CHL

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sportbiznisz.blog.hu/api/trackback/id/tr7911772445

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása