Sportbiznisz

Ez az ábra sokat elárul a szlovák fociról

2016. október 15. - Sportbiznisz Blog

Sorozatunk harmadik részében a szlovák labdarúgást vesszük górcső alá. Eddig 11 forduló, 167 gól és 9 piros lap a mérlege a Szlovák Szuper Ligának. A legjobb eladást az átigazolási időszakban a Trencin könyvelhette el, amikor Matus Berot értékesítette körülbelül 775 millió forintért a török Trabzonspornak. A belföldi transzferek gazdaságilag nehezen értékelhetőek mivel a mértékadó transfermarkt.com adatai alapján egyetlen egy játékos sem cserélt klubbot a hazai klubcsapatok között, akiért fizetni kellett volna bármelyik félnek is. A szlovák labdarúgó klubokról a nyári átigazolások alapján kijelenthető, hogy csak a legritkább esetben hajlandóak pénzt áldozni játékosokra. Egy játékos átlagértéke a szlovák első osztályban 44,5 millió forint (egy NB1-es játékos átlagértékének a fele), amelyet figyelembe véve kimondottan jó üzletnek tekinthető a pozsonyi Slovannak egyik nyári fogása. A fővárosiak ugyanis ingyen szerezték meg a holland utánpótlás válogatott Lorenzo Burnetet, aki érkezésével nem mellesleg a Fortuna Liga legértékesebb játékosa is lett egyben.

Magyar szempontból még említésre méltó a győri nevelésű, szlovák utánpótlás-válogatott középpályás Bénes László klubváltása, aki a Zilinától került a német Borussia Mönchengladbach-hoz, a német hírforrások szerint 2 millió euróért.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sportbiznisz.blog.hu/api/trackback/id/tr9311809033

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása