Sportbiznisz

Ez az ábra sokat elárul a szlovén fociról!

2016. november 12. - Sportbiznisz Blog

Sorozatunk hetedik részében a szlovén bajokságot vesszük górcső alá. Azt a bajnokságot, amelyikben mindegyik klub foglalkoztat legalább három idegenlégióst (a Koper 19-et is) és az eddig eltelt 16 fordulóban 202 gól esett és 15 piros lap került kiosztásra. Az idei szezonban az Olimpija-Maribor ütközetet tekintették meg a legtöbben a helyszínen, október közepén 13 770-en voltak kíváncsiak a derbire.

A legjobb eladás a nyári átigazolási időszakban a Mariborhoz fűződik, amikor is a francia-szenegáli gólvágót, Jean-Philippe Mendyt adták el a kínai Shijiazhuang Ever Bright-nak 2 millió euróért. Kimondottan jó üzletet csinált ezzel a bajnokaspiráns szlovén csapat, hiszen a játékos becsült értéke ennek az összegnek csak a harmada volt.

 

A transfermarkt.com adatbázisa szerint pénzmozgással járó belföldi transzfer nem volt a nyári átigazolási időszakban és mindössze egyetlen egy olyan játékos érkezett a nyáron a PrvaLigaba, akiért hajlandóak voltak pénzt fizetni. Ez a játékos Djordje Crnomarkovic, fiatal szerb hátvéd volt és a bajnoki címvédő Olimpija Ljubljana volt, amely 250 ezer eurót fizetett az FK Javor-Matis Ivanjicának. A ligában játszó játékosok átlagértéke még ezt az összeget sem éri el (76 százaléka), amely azt is jelenti, hogy a magyar bajnokság ebben a mutatóban felülmúlja a szlovén ligát (a magyar bajnokságban ez az érték 264 ezer euró).

A bejegyzés trackback címe:

https://sportbiznisz.blog.hu/api/trackback/id/tr7811951381

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása