Sportbiznisz

El sem hinné, hogy mennyien járnak Angliában focimeccsre!

2016. október 03. - Sportbiznisz Blog

Az angolok bolondulnak a labdarúgásért. Hamis sztereotípia? Nem! Újonnan induló sorozatunkban végigpásztázzuk Európa topbajnokságait, hogy hányan járnak labdarúgó mérkőzésekre és ez mekkora kihasználtságot jelent a stadionokban.

A mai reggel már úgy ébredhettünk fel, hogy a hetedik forduló is befejeződött az angol Premier League-ben. A bajnokságot a Manchester City vezeti, szorosan utána pedig a Tottenham és az Arsenal következik. A teljes bajokságban 20 csapat küzd a bajnoki címért, 19 angol és egy walesi (Swansea City). A 20 stadion teljes befogadóképessége majdnem 754 ezer, ami azt jelenti, hogy Anglia lakosságának 1,4 százaléka beférne a stadionokba.

A legtöbb szurkoló az eddig eltelt mérkőzéseket figyelembe véve a Manchester United hazai ütközeteire látogatott ki, átlagosan 75 276-an.

 

Kép forrása: dailymail.co.uk

Ez egy magas szám, persze viszonyítási alap nélkül nehéz a helyén kezelni. Tehát lássuk mit is jelent ez! Az Old Trafford befogadó képessége 75 635 fő, amely 99,5 százalékos (!) kihasználtságot jelent. A legrosszabb mutatóval a Sunderland AFC rendelkezik, az átlagosan 41 226 néző 84,1 százalékos kihasználtságot jelent. Érdemes megemlíteni, hogy az idei idényben egy klub költözött új stadionba, mégpedig a londoni West Ham kezdte meg az idei szezont az Olympic Stadium-ban. A 60 ezer néző befogadására képes stadionban (a korábbi Boleyn Ground 35 345 férőhelyes volt) az eddigi négy hazai mérkőzésre átlagosan 56 940-en váltottak jegyet. Ez 94,9 százalékos kihasználtságot jelent a Kalapácsosoknak.

A legkevesebb néző befogadására képes stadion a 11 700 fős Bournemouth-i aréna, a legtöbben pedig a már említett Manchester United mérkőzéseit tekinthetik meg a helyszínen. A stadionok átlag befogadó képessége majdnem 38 ezer, amelyhez 94,3 százalékos átlagos kihasználtság párosul.

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sportbiznisz.blog.hu/api/trackback/id/tr8611762215

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása