Sportbiznisz

Ez az ábra sokat elárul a román fociról!

2016. október 29. - Sportbiznisz Blog

Sorozatunk ötödik részében a román bajokságot vizsgáljuk meg közelebbről. Az eddig eltelt 13 fordulóban 220 gól esett és 23 piros lap került kiosztásra. A fordulókat átlagosan 19 700 szurkoló tekinti meg a helyszíneken (ez a magyar átlagnál 20%-kal több nézőt jelent, de a román bajnokságban nem 12, hanem 14 csapat versenyez).

A legjobb eladást a nyári átigazolási időszakban a Steaua Bucuresti könyvelhette el, amikor Nicolae Stanciuért a tízszeres román válogatott középpályásért a belga Anderlecht 2,4 milliárd forintot (7,8 m €) fizetett. A legdrágább belföldi transzfer is a Steauahoz köthető. A fiatal szélső, Florin Tanase hagyta el az FC Viitorult a fővárosi csapat kedvéért és 1,5 millió euróért. Hogy nem csinált vele rossz vásárt a Steaua jól mutatja az, hogy Tanasi értéke már 1,7 millió euró. Érdekesség még, hogy a bukaresti csapat egy másik nagy értékű belföldi transzfert is nyélbe ütött, mégpedig az Astra Giurgiuval, ahonnan Denis Alibec 2,04 millió euró ellenében fog majd januárban a fővárosi csapathoz kerülni.

A román bajnokság a játékosok értékét figyelembe véve nem napjainkban éli fénykorát, a jelenlegi átlagérték 102 millió forint (a magyar bajnokságban ez 82 millió forint), amely negyven százalékkal marad el a 2012/13-as szezontól.

A bejegyzés trackback címe:

https://sportbiznisz.blog.hu/api/trackback/id/tr911913017

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása