Sportbiznisz

Ez az ábra sokat elárul az ukrán fociról!

2016. november 19. - Sportbiznisz Blog

Sorozatunk nyolcadik, egyben befejező részében az ukrán bajokságot vizsgáljuk meg. Azt a bajnokságot, amelyikben két csapat is van, amelyik nem foglalkoztat idegenlégióst (Olimpik Donetsk és FK Oleksandria) és az eddig eltelt 14 fordulóban 209 gól esett és 10 piros lap került kiosztásra. Fordulónként az átlagos nézőszám 28 ezer fő, ám elég nagy a szórás, mert volt forduló, amelyet alig több mint 10 ezer szurkoló tekintett meg, amíg a hetedik forduló mérkőzéseit 64 ezren nézték meg a helyszíneken.

A legjobb eladást a nyári átigazolási időszakban a Dinamo Kijev hajtotta végre, amikor is a német Bayer Leverkusen 18 millió eurót sem sajnált a több mint ötvenszeres osztrák válogatott hátvédért, Aleksandar Dragovicért. Ugyanakkor az ukrán átigazolási piac a nyári időszakban más, az Alex Teixeira féle 2016 februári gigantikus összegű átigazolást nem tartogatott (a kínai Csiangszu Suning 50 millió eurót (!) fizetett a brazil labdarúgóért).

A transfermarkt.com adatbázisa szerint pénzmozgással járó belföldi transzfer nem volt a nyári átigazolási időszakban és a külföldről érkező játékosokért sem fizettek az ukrán klubok.

A ligában játszó játékosok átlagértéke majdnem négyszerese a magyar bajnokságban játszó játékosok átlagértékének (a magyar bajnokságban ez az érték 264 ezer euró).

 

Magyarország és a szomszédos országok labdarúgását bemutató sorozatunk ezzel a végéhez ért. Többek között kiderült, hogy három ország (Szlovákia, Szlovénia, Magyarország) labdarúgóinak az összértéke sem éri el a portugál Christiano Ronaldo becsült 110 millió eurós értékét. A legjobb eladást a nyári átigazolási időszakban a régióban a horvát Dinamo Zagreb könyvelhette el, amikor Marko Pjacat 23 millió euróért adta el az olasz Juventusnak és az UEFA-koefficiensek alapján a régió legjobb klubja a FC Shakhtar Donetsk.

A bejegyzés trackback címe:

https://sportbiznisz.blog.hu/api/trackback/id/tr1711973060

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása