Sportbiznisz

Akik a jég hátán élnek meg igazán

2016. december 07. - Sportbiznisz Blog

A hét második felében a franciaországi fináléval befejeződik a 400 millió forint összdíjazású Nemzetközi Korcsolyázó Szövetség (ISU) Műkorcsolya és jégtánc Grand Prix sorozata. A finálén a hat legjobb egyéni (női és férfi) műkorcsolyázó mellett a legjobb műkorcsolyázó párosok és a hat legjobb jégtáncpáros vesz részt. A juniorok Grand Prix fináléjára is itt kerül sor hasonló elvek alapján, ahol a teljes sorozat összdíjazása meghaladja a 77 millió forintot.

kori2.jpg

Kép forrása: isu.org

A december 8-a és 11-e között sorra kerülő marseille-i Grand Prix döntő résztvevőinek névsora az október 21-én indult sorozat hat állomásán az Amerikai Egyesült Államokban, Kanadában, Oroszországban, Franciaországban, Kínában és Japánban lezajlott versenyek eredményei alapján alakult ki. Minden egyes versenyen összesen 180 000 dollárt osztottak szét a különböző versenyszámok öt legjobbja között. A finálén ez az összeg 272 000 dollár lesz, ahol mind a hat egyéni versenyző vagy páros pénzdíjban részesül. Az első helyezett 25, a második 18, a harmadik 12, a negyedik 6, az ötödik 4 és a hatodik 3 ezer dollárt kap.

A versenyzőket: 12 egyéni és 12 párost, nyolc ország adja. A házigazda franciákat egy jégtáncpáros képviseli, akik nem mellesleg az aktuális világbajnokok is, így minden bizonnyal a Gabriella Papadakis, Guillaume Cizeron kettős jégre lépésénél fel fog robbanni az Omnisports Marseille Grand-Est palota.

Az eddigi hat állomáson az elért helyezések alapján 35 páros részesült minimum 2000 dolláros (páronként) pénzdíjban, illetve legalább ugyanekkor összegben részesült 20 női és 19 egyéni férfi versenyző is. A párosok listájából kiderül továbbá, hogy a kanadai műkorcsolya világbajnok páros, Meagan Duhamel és Eric Radford eddig 36 ezer dollárt (10,6 millió forint) korcsolyázott össze, amelytől az aktuális jégtánc világbajnok francia páros alig marad el, a maguk 31 ezer dollárjával.

Az egyéni versenyszámokban is, csak úgy, mint a páros versenyeken négyen is már elérték a 36 ezer dolláros összeget. Mindkét nem, aktuális világbajnokánál (női: Evgenia Medvedeva, férfi: Javier Fernandez) reális cél, hogy a fináléban felállhasson a dobogó legfelső fokára, amelyért járó pénzdíjjal együtt a sorozatban elérnék a 18 millió forintot. Figyelembe véve, hogy októberben kezdődött a sorozat, nem is rossz fizetésnek felel ez meg (2016 augusztusában a bruttó átlagkereset Magyarországon 258 300 forint volt).

A felnőtt belépők árai az eseményre igen változatosak, hiszen a 17 eurós jegytől kezdve a 165 eurósig mindenki megtalálhatja a számára legmegfelelőbbet. A több mint 5000 néző befogadására képes marseille-i palota tehát a műkorcsolya és a jégtánc színháza lesz ezen a héten, amely versenyszámait az Eurosport2 közvetíti, így a magyar nézők is láthatják a korcsolya legjobbjait.

Akiknek kedve támadt élőben is műkorcsolya és jégtánc versenyt nézni, ám Marseille-t távolinak érzi, Budapesten a Tüskecsarnokban egész héten a Jubileumi 10. műkorcsolya és jégtánc Mikulás Kupán ezt megteheti (részletekért klikk ide).

 

Ha érdekel a sport és a gazdaság összefonódása, kövess minket a Facebookon is! LIKE-old a profilunkat (klikk ide) és értesülj a leghamarabb a cikkeinkről.

A bejegyzés trackback címe:

https://sportbiznisz.blog.hu/api/trackback/id/tr212031005

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása