Sportbiznisz

Nyereséges volt a skót bajnok

2016. szeptember 22. - Sportbiznisz Blog

Félmillió fontos (mintegy 180 millió forint) nyereséggel zárta a június 30-án végződött üzleti évét a skót Celtic azt követően, hogy az előző évben még 4 millió fontos veszteséget termelt – számol be róla a BBC.

Az eredmény javulása elsősorban annak köszönhető, hogy a játékos-eladások 7 millió fontról 12,6 millióra emelkedtek annak köszönhetően, hogy a klub eladta Virgil van Dijk-ot a Southamptonnak. A Celtic bevétele 2 százalékkal 52 millió fontra emelkedett, míg a működési kiadások 7 százalékkal 57 millióra híztak.

 

Peter Lawell, a klub elnöke kulcsfontosságúnak nevezte, hogy sikerült idén bejutni a Bajnokok Ligája csoportkörébe, ez az utóbbi két évben nem jött össze. Az első fordulóban a skót csapat 7-0-ra kapott ki a Barcelonától a Nou Campban, mellettük a Manchester City és a Mönchengladbach van még a csoportban.

A bejegyzés trackback címe:

https://sportbiznisz.blog.hu/api/trackback/id/tr1811732547

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása