Sportbiznisz

Ez az ábra sokat elárul a szerb fociról!

2016. november 05. - Sportbiznisz Blog

Sorozatunk hatodik részében a szerb bajokságot vesszük górcső alá. Az eddig eltelt 14 fordulóban 270 gól esett és 31 piros lap került kiosztásra. A fordulókat átlagosan 20 000 szurkoló tekinti meg a helyszíneken (ez a magyar átlagnál 22%-kal több nézőt jelent, de a szerb bajnokságban nem 12, hanem 16 csapat van). És igen a Crvena Zvezda az a Red Star Belgrád és nincs olyan csapat a SuperLiga-ban, amelyikben ne lenne legalább egy idegenlégiós.

A legjobb eladás a nyári átigazolási időszakban két csapat nevéhez fűződik, ugyanis a Crvena Zvezda és a Cukaricki is 2 millió euróért adta el játékosát. Előbbinél Aleksandar Katai tette át székhelyét a spanyol Alavéshez, míg a Cukarickiből a 22 éves támadó Andrija Pavlovic költözött északabbra, a dán FC Københavnhoz. 

A legdrágább belföldi transzfer a Crvena Zvezdahoz köthető. A fiatal szélső hátvéd, Stefan Milosevic hagyta el Szabadkát (FK Spartak) a fővárosi csapat kedvéért kicsit több mint 90 millió forintért. A korosztályos válogatottak ranglétráját végigjáró játékosért teljesen átlagos árat fizetett a fővárosi klub, hiszen az összeg csak egy hajszállal magasabb, mint egy játékosok átlagértéke a ligában (a magyar bajnokságban ez 82 millió forint).

A bejegyzés trackback címe:

https://sportbiznisz.blog.hu/api/trackback/id/tr3311931847

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása