Sportbiznisz

Ez az ábra sokat elárul a kínai fociról!

2017. március 10. - Sportbiznisz Blog

Máris a második fordulójához ért a kínai labdarúgó bajnokság 2017-es idénye, amely talán az utóbbi idők legszínvonalasabb kínai bajnoksága lesz, köszönhetően annak, hogy a klubok a téli átigazolási idényben több mint 350 millió eurót költöttek új tátékosokra.

A bajnokság megnyerésére a fogadóirodák oddsai alapján az elmúlt hat bajnokság győztesének, a Guangzhou Evergrandenek van. A Shanghai SIPG a nagy kihívó és még másik két klub a Shanghai Shenhua és a Jiangsu Suning F.C. is ott lehet a végelszámolásnál az oddsok alapján.

A tavalyi idényben a 30 forduló alatt összesen 640 gól esett (2,67 gól/mérkőzés), a legtöbb gólt a Guangzhou Evergrande szerezte (62 gól) és 19 góljával a brazil Ricardo Goulart (Guangzhou Evergrande) lett a bajnokság gólkirálya. 12 játékos szerzett a 2016-os bajnokságban legalább 10 gólt és ezen játékosok között egy kínai nemzetiségű labdarúgó is volt Wu Lei (Shanghai SIPG). A mérkőzéseket a helyszíneken 5,800,997 néző tekintette meg.

A ligában játszó játékosok átlagértéke majdnem a háromszorosa a magyar bajnokságban játszó játékosok átlagértékének (a magyar bajnokságban ez az érték 277 ezer euró).

 

Bővebb elemzést a kínai labdarúgásról ITT olvashatsz.

A bejegyzés trackback címe:

https://sportbiznisz.blog.hu/api/trackback/id/tr3212326575

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása